Veelgestelde vragen

Weg van Hara

Veelgestelde vragen over Shiatsu

Op deze pagina vind je een groot aantal vragen en antwoorden terug met betrekking tot Shiatsu, Massage en Zhineng Qigong. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met mij.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een therapie vorm die oorspronkelijk uit Japan komt. Shiatsu is acupunctuur zonder naalden, letterlijk betekent het woord Shiatsu “duimdruk”. Een Shiatsu behandeling wordt voornamelijk uitgevoerd met druk van duimen, handpalmen, ellebogen en soms voeten of knieën. In deze filmpjes kun je zien hoe een Shiatsu behandeling in de praktijk er uitziet.

Welke klachten kunnen worden behandeld met Shiatsu?

Shiatsu wordt ingezet bij een breed scala aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan rug-, nek- en schouderklachten, maag- en darmklachten, disbalans in de hormoonhuishouding (PMS, overgang, oedeem), stress gerelateerde klachten, depressies en slapeloosheid. Dit is maar een opsomming van een aantal klachten die ik vaak tegenkom in mijn praktijk.

Ik ben zwanger. Kan ik een Shiatsu behandeling ondergaan?

Zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Het is dus extra belangrijk om voor je lichaam en geest te zorgen in die periode. Vanaf de derde maand van je zwangerschap (ongeveer 14 weken) kun je zonder meer een Shiatsu behandeling ondergaan. In de eerste 3 maanden kan dat ook, maar wees je bewust van het feit dat deze periode vaak nog spannend is en het soms ook anders kan lopen.

Ik wil graag zwanger worden. Kan Shiatsu  mij ondersteunen?

Jazeker! Shiatsu is niet alleen een prachtige manier om je eigen lijf in balans te brengen en houden, je leert er ook je lijf door (her)kennen en opnieuw contact te maken met jezelf. Shiatsu is een holistische therapievorm en ik geef vaak ook advies over voeding en oefeningen die je kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij het zwanger worden.

Ik heb een ernstige ziekte (gehad). Kan ik een Shiatsu behandeling ondergaan?

Juist mensen die een zware tijd achter de rug hebben of daar midden in zitten, kunnen veel baat hebben bij een Shiatsu behandeling.

Afspraak maken

LET OP! NIEUWE PATIENTEN KUNNEN PAS VANAF BEGIN NOVEMBER 2023 EEN INTAKE/EERSTE CONSULT INPLANNEN.  Je kunt zelf een afspraak in de agenda inplannen. Wil je liever eerst even overleggen of kennis maken, neem dan contact op via telefoon, mail, of het contactformulier. Reeds gemaakte afspraken kunnen enkel telefonisch worden geannuleerd of gewijzigd. Bij het niet komen opdagen of niet annuleren binnen 48 uur wordt het volledige tarief in rekening gebracht.

Contact

Heb je vragen? Je kunt me bereiken via mail, telefoon of stuur hier een berichtje.
Ik neem snel contact met je op!

Stuur een berichtje !

E-Mail

info@wegvanhara.nl
Tel 06 - 451 627 12 (ik gebruik Whatsapp)

Praktijk

Soesterweg 378
3812 BJ Amersfoort